Čokoládovo-mandlový dort
100 g tmavé čokolády
225 g másla
200 g cukru krupice
35 g kakaa
1 vejce
6 žloutků
6 bílků
90 g hladké mouky
100 g mandlové mouky +50 g umletých konopných semínek Carun
200 g mléka
100 ml smetany ke šlehání
30 g medu
420 g kvalitní čokolády
120 g másla
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, zchladlou ji přimícháme do změklého másla a vyšleháme do pěny. V jiné misce šleháme celé vejce, žloutky a 50 g cukru do husté pěny. V ještě další misce ušleháme z bílků a zbylého cukru (150 g) tuhý sníh. Spojíme čokoládové máslo se žloutkovou pěnou. Pak stejným způsobem po částech zapracujeme sníh z bílků. Nakonec do hmoty prosejeme mouku,
kakao, mandlovou a konopnou mouku a opatrně promícháme, až se vše pěkně spojí. Dáme do vymazané a vysypané formy a upečeme asi 40 minut při 170°C. Na krém si připravíme do misky čokoládu. Do kastrůlku dáme mléko, smetanu a med a přivedeme k varu. Jakmile začíná směs vřít, nalijeme ji na čokoládu. Ručním šlehačem šleháme směs na nejnižší rychlost až do jejího vychladnutí a nakonec do ní zašleháme změklé máslo. Krém je poměrně řídký, tak ho necháme ještě chladnout, čímž zhoustne. Dort 2x prokrojím, pláty pomažu krémem a opět spojím dohromady. Zbylým krémem natřeme dort celý kolem dokola. Dáme do lednice zatuhnout. Celý dort ozdobíme jahodami a konopnými semínky.